Visit Estonia meelitab Soome purjetajaid Eestisse seilama

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauttasaari sadam sügisel
Lauttasaari sadam sügisel Foto: Jaano Martin Ots
  • Eesti on Soome purjetajate seas sihtkohana alahinnatud
  • EAS-i programm Sail in Estonia püüab Eesti tuntust sihtturgudel parandada

Lauttasaari Jahtklubis Helsingis toimus 15. novembril Eesti-teemaline klubiõhtu, kus Visit Estonia tutvustas soome purjetajatele võimalusi merepuhkuse veetmiseks Eesti rannikuvetes ja saartel. 

EAS turismiarenduskeskuse Visit Estonia mereturismiprogrammi Sail In Estonia raames toimus lõppenud nädalal Helsingis Lauttasaari jahtklubis klubiõhtu, kus Eesti purjetajad tutvustasid Soome hobipurjetajatele ja merematkajatele Eesti ranniku võimalusi ning külalissadamaid. 

Lennusadama kapten Lauri Väinsalu
Lennusadama kapten Lauri Väinsalu Foto: Mihkel Maripuu / PM/Scanpix Baltics

Lennusadama jahisadama juht Lauri Väinsalu tutvustas Meremuuseumi sadamas 2019. aastal toimuvat ürituste kava. Haven Kakumäe müügijuht Olari Vokk ütles, et soome purjetajad on Läänemere uusima ja suurima sadama juba avastanud, kuid ruumi jätkub enamatelegi. 

Kõiguste sadama omanik ja sadamakapten Niklas Jansson ütles, et Kõiguste sadam on üks vanemaid ja tuntumaid sadamaid Saaremaal, mida välismaa merematkajad vanadelt admiraliteedi kaartidelt senini mäletavad. Vahepealse piiritsooni-perioodi tõttu jäi sadam korraks unarusse, kuid on nüüd rekonstrueeritud ja külalistele taas avatud. 

Lauttasaaris asub üks Soome vanimaid ja suuremaid jahtklubisid HSK, millel on pikaajalised sõprussidemed mitmete Eesti jahtklubidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles