Prangli ühenduslaev Wrangö võib täna liinile naasta

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Wrangö.
Reisiparvlaev Wrangö. Foto: Heiki Rebane/BNS

Juba kuid kestnud katkestus Prangli saare kaupade ja kütusega varustamisel võib täna lõpule jõuda, kui saart teenindav parvlaev Wrangö uuesti liinile tuleb. 

Prangli saarevanem Terje Lilleoks ütles, et mitteametliku info kohaselt on saavutatud kokkulepe parvlaeva Wrangö liinile tagasi toomiseks tänase päeva jooksul. Lilleoksa kinnitusel on kapten ja meeskond laevas ning laev valmis välja sõitma.

Viimsi vallavalitsus viis Prangli liini teenindamiseks läbi hanke, mille võitis Tuule Liinid. Seni liini teenindanud Kihnu Veeteed vaidlustas hanke ja taotles õiguskaitsena keeldu lepingu sõlmimiseks. Esialgu keelaski kohus Viimsi vallavalitsusel uue liinilepingu sõlmimise kuni 11. jaanuarini. Eelmisel reedel kohus esialgse õiguskaitse siiski lõpetas.

"Kihnu Veeteed lõpetab tänasest Prangli liini teenindamise ja uus operaator võib alustada reise. Tähtis on, et inimesed saaksid liikuma ja meie poolt siin mingeid takistusi ei ole," ütles Kihnu Veeteede juhatuse esimees Andres Laasma.

Probleemid Prangli liini teenindamisega algasid aga juba enne hankega seotud vaidlusi, kui parvlaev Wrangö 24. oktoobril remonti läks ning teda asendas reisilaev Vesta. 

Et Vesta ei võta peale autosid ega suuremaid kaupu, oli Pranglil lõppenud autokütus ning ka elektrigeneraatori kütus oli otsakorral, samuti nappis toiduaineid ja muid vajalikke kaupu.

Viimsi abivallavanem Margus Kruusmägi ütles, et vallavalitsuse poolt sai leping uue vedajaga sõlmitud juba 11. detsembril ning edasised viivitused Wrangö liinile toomiseks ei sõltunud enam Viimsi vallast. Kruusmägi kinnitas, et vallavalitsus on veel tänagi pidanud vastama erinevatele Prangli laevaühendusega seotud juriidilistele päringutele. Abivallavanem lisas, et Wrangö hakkab sõitma varem plaanitud talvise sõidugraafiku järgi ning info saab olema väljas valla kodulehel. 

OÜ Kihnu Veeteed koduleht teatab, et alates 18. detsembrist opereerib Kelnase-Leppneeme liini Tuule Liinid OÜ ning sõidugraafiku info lõpeb 17.detsembriga. 

Parvlaev Wrangö kuulub riigile ning seda haldab Veeteede Amet. 

"Wrangö asub Hundipea sadamas ning ootab uut operaatorlepingut. Hetkel ootame Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi volitust, et saaksime Wrangö vastavalt uuele operaatorlepingule üle anda. Ühtlasi tegeleme vajaliku dokumentatsiooni ettevalmistamisega," kinnitas Veeteede Ameti laevastiku osakonna peaspetsialist Margus Ansip.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist kinnitati, et minister Kadri Simson allkirjastas täna käskkirja, millega tehti Veeteede Ametile ülesandeks sõlmida leping reisiparvlaeva Wrangö andmiseks Tuule Liinid OÜ kasutusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles