Narva veehoidlale võib tänasest minna mootorsõidukiga kuid aastavahetust seal tähistada ei tohi

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastiku- ja jääsõiduk talviseks kalapüügiks
Maastiku- ja jääsõiduk talviseks kalapüügiks Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees
  • PPA lubas tänasest väljuda Narva veehoidlale ka mootorsõidukitega
  • Piiriveekogul liigeldes tuleb järgida seal kehtivat erikorda
  • Öösel on piiriveekogul viibimine keelatud, aastavahetust tuleb tähistada kaldal

Politsei- ja Piirivalveamet teatas, et Narva veehoidlale võib tänasest minna ka mootorsõidukiga. Järgida tuleb piiriveekogudel liiklemise reegleid. 

Tänasest, 31. detsembrist tohib Narva veehoidla jääle väljuda ka maastikusõidukitega. Maastikusõidukitega tohib minna Kulgu sadamast 2,5 kilomeetri ulatuses kuni 600 meetri kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 50 meetrit.

Peipsi järve jääle väljumine on jätkuvalt lubatud jalgsi.

Enne jääle minekut tasub vaadata PPA kodulehelt värskeimat infot jääolude kohta, piirivalvurid meenutavad, et oma minek piiriveekogule ja naasmine tuleb ettenähtud korras ka registreerida.

„Ehkki jää kannab inimese raskust, on keelatud läheneda ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 200 meetrit,« ütles Narva kordoni vanempiiriametnik politseikapten Peeter Tirman. „Jääle jalgsi mineku puhul ei ole registreerimine küll kohuslik, kuid soovitame seda siiski teha. Niimoodi on piirivalvuritel olemas ülevaade, kes on jääl kalastamas, ning ilmaolude halvenemisel saame kaluritega ühendust võtta kontrollimaks, kas kõik on korras.»

Täpsemat infot piiriveekogul kehtivate nõuete kohta saab PPA kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles