Üheksateistkümnes Meremess on mootorpaadimess

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Eile avatud 19. Meremess peegeldab muutusi Eesti väikelaevanduses
  • Eestlastest on saamas mootorpaadiusku meresõitjad
  • Korraldaja prognoosib tänavusele Meremessile üle 10 000 külastaja

Eile Tallinnas Merevaate konverentsiga avatud Eesti 19. Meremess on kujunenud mootorpaadimessiks. Rohkem kui 140 mootorpaadi kohta on näitusel vaid kaks purjega paati, neistki üks kujunduselemendina.

Meremessi korraldaja Kristo Herzmann ütles, et 19. korda toimuv Meremess peegeldab üsna hästi läbilõiget Eesti tänasest väikelaeva- ja paadimaailmast. 

«Paadihuvilised on messi ka tänavu üles leidnud ning näituse väljapanek kajastab eestlaste selget eelistust mootoriga veesõidukite suunas,» ütles Herzmann. 

Suurim tänavusel messil esitletud alus on 13-meetrine kahe magamiskajutiga kaater Princess V40. Kõiki ülikergeid veesõidukeid, näiteks täispumbatavaid mootorpaate või SUP laudu pole ruumipuudusel täismõõtmetes eksponeeritud, ütles Herzmann ning lisas, et Messikeskuses on tänavu suur bassein, kus huvilised saavad kajakke, SUP-laudu ja muid kergemaid veesõidukeid päriselt proovida. 

Rohkearvuliselt on meremessil 2019 esindatud ka eesti hobimeresõitjate seas jätkuvalt populaarsed jetid. 2018. aastal esmaregistreeriti Eestis 130 jetti, neist 90 uut. Tipptasemel jetisporti tutvustas Meremessil 18-aastane Jasmiin Üpraus, kes saavutas selles veemotoklassis 2018. aastal naiste maailmameistrivõistluste kolmanda koha. 

Jasmiin Üpraus
Jasmiin Üpraus Foto: Jaano Martin Ots

Tavapäraselt on Meremessil esindatud ka hobimeresõidu ohutuse ning järelevalvega tegelevad ametid ja organisatsioonid, teiste hulgas vabatahtlikud merepäästjad, Veeteede Amet, Merevägi, Riigi Infosüsteemide keskus ning Politsei- ja Piirivalveamet.

Tallinn SAR ja vabatahtlikud merepäästjad Meremessil 2019
Tallinn SAR ja vabatahtlikud merepäästjad Meremessil 2019 Foto: Tanel Matsi

Vabatahtlik merepäästeühing Tallinn SAR kogus messil vabatahtlike toetajate annetusi uue päästepaadi soetamise fondi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles