Paaditöökodades algas kibekiire

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorpaadi põhja parandus Kalastus- ja paadipoe remonditöökojas Viimsis.
Mootorpaadi põhja parandus Kalastus- ja paadipoe remonditöökojas Viimsis. Foto: Taavi Varik

Eesti 35 000 väikelaeva ja paadi hooldamisele on üles ehitatud palju ärisid, kuid need kõik on praegu tellimustest umbes ja peavad palkama lisatööjõudu, kes sügisel jälle üle jääb, sest paatide ja jahtide teenindamine on Eesti kliimas sama hooajaline äri nagu rannatoolide laenutus või tänavakohviku pidamine.

Jaanipäevani jätkub paadihooldustööd ka nädalavahetusteks ja hilisõhtuteks, siis algab kividesse sõidetud sõukruvide vahetus ja mootorijalgade remont. Kui kaatrid-jahid sügisel jälle talvekorterisse pandud, seisab ettevõtja valiku ees, kas saata osa personali minema või otsida neile muud tegevust.

Kõrghooajal kutsutakse abi

Pirita Olümpiapurjespordikeskuse endisse tennisehalli rajatud ellingus hooldab paate ja jahte Sailinvest. Aasta ringi töötab seal viis inimest, kevadel suureneb meeskond viieteistkümneni. Firma angaaridesse ja staaplisse mahub kokku sada alust, põhiosa neist Eesti kohta keskmised või suured purjekad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles