Varbla jahisadam võtab juba jaanitulelisi vastu

Jaano Martin Ots
Copy
Esimene külalisjaht Pärnu Jahtklubist saabus Varbla valmivasse sadamasse täpselt nädal tagasi.
Esimene külalisjaht Pärnu Jahtklubist saabus Varbla valmivasse sadamasse täpselt nädal tagasi. Foto: Ülar Nisumaa

Värskelt valminud Varbla sadam Pärnumaal võtab nüüd vastu kuni kolmemeetrise süvisega ja 24 meetrit pikki väikelaevu, nii et sel jaanilaupäeval saab Varbla jaanitulele tulla ka suurema paadi või jahiga.

Varbla puhkeküla on populaarne puhkekoht juba aastaid ning Varbla ranna jaanituli toob alati kokku suure publiku. Kuid ka maismaad pidi oli tee käänuline ja kruusane, nii et juhuslik mööduja sattus sinna harva. Sadama valmimisega laiendati ja pinnati sõiduteid ka maa poolt lähenejatele.

Varblast pärit ning seal kogu elu elanud ettevõtja Heino Sabiin on jahimees, hobimeresõitja ja kalastaja, kellele kuulub Varbla puhkeküla. Jahisadama rajamise idee on mereäärse puhkeküla peremehel peas mõlkunud juba pikemat aega.

Sobiv vahepeatus

Lautrikoht ja paadisadam kalapaatidele ning väiksematele kaatritele on tal oma maja juures rannas alati olnud, kuid kiiljahtide ja suuremate mootorpaatidega seal madala vee tõttu silduda ei saanud. Samas asub Varbla meresõitja seisukohast vaadates sobivas asukohas, enam-vähem poolel teel Kuivastust Kihnu. Vahepeal purjekale sobiva sügavusega sadamakohti pole ning kui ilm kehv, peab merematkaja sobivamat aega ootama või riskima, et ülesõidust saab katsumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles