Uusaastaöö paadipõleng Puerto Ricol võttis kahe ameerika purjetaja elud

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Gina ja Gate Tannehill ning nende katamaraan Miss Adventure
Gina ja Gate Tannehill ning nende katamaraan Miss Adventure Foto: Dario Vissepo sotsiaalmeediapostitus

Marina Pescaderia Puerto Real'i sadamas ootamatult süttinud katamaraanil olnud inimesi ei õnnestunud päästa, kuigi naaberpaatidel ning sadamas õnnetust pealt näinud purjetajad alustasid viivitamatult kustutustöid. 

Kahe ameeriklase hukkumisega lõppenud õnnetusest teatas sotsiaalmeedias neid viimasena elusana näinud ning süttinud paadi kustutamisel osalenud purjetaja Dario Vissepo. Gina ja Gate Tannehill olid vahetult enne tulekahju käinud Vissepo poes Marina Pescaderia Puerto Real jahisadamas Cabo Rojos, Puerto Ricos. «Me võibolla tuleme uusaastapeoks tagasi,» oli Gina lahkudes Vissepole lubanud. 

Kui ameeriklased oma jahile naasid, toimus katamaraani ahtris köögi piirkonnas plahvatus ning purjekas süttis põlema. Vissepo ja naaberjahtide omanikud asusid paatide veevoolikute abil tuld summutama ning kiiresti saabunud tuletõrjujad kustutasid põlengu. Pardal viibinud reisijaid elustada ei õnnestunud, kohaliku politseiametniku sõnul suri mees põletushaavadesse ning naine lämbus suitsus.

Kuna tulekahju ajal sadas vihma ning tuul oli nõrk, suutsid appi rutanud vabatahtlikud naaberpaadid süttimisest päästa.

Puerto Ricole olid Tannehillid just jõudnud pärast ligi aasta kestnud purjetamisreisi Kariibi merel ning kavatsesid sinna püsivalt elama jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles