Eesti ja Rootsi vahel hakkab seilama uus laev

Janno Riispapp
, reporter
Copy
DFDSi laev Optima Seaways.
DFDSi laev Optima Seaways. Foto: DFDS Seaways

Laevanduskontsern DFDS tõi Paldiski–Kapellskäri liinile laeva Optima Seaways, mis asendab Leedu–Rootsi liinile suunatud laeva Liverpool Seaways.

DFDSi Eesti üksuse juhataja Peeter Ojasaare sõnul on Paldiski–Kapellskäri liinil lisaks kaubaveole oluline roll ka reisijate teenindamisel.

«Eelmine aasta sõitis sel liinil rekordarv reisijaid, mis näitab, et meie graafik sobib Skandinaavias elavatele ja töötavatele eestlastele, kes eelistavad hilisõhtust väljumist ning varajast saabumist sihtpunkti. Tänu liinidel laevade vahetamisega on meil parem võimekus teenindada üksikreisijaid, kuna laev mahutab rohkem sõiduautosid,» rääkis Peeter Ojasaar ning lisas, et tegemist on ühe sammuga eelseisvatest muudatustest liini arendamisel.

Paldiski Põhjasadamast Kapellskäri väljuval ro-pax- tüüpi laeval Optima Seaways on reisijate kasutuses avarad kajutid, buffet-restoran, kauplus ning kaks baari. Laev mahutab 324 reisijat ning 2200 liinimeetrit kaubaveoühikuid ja 400 liinimeetrit erasõidukeid.

Uus laev on varasemast keskkonnasäästlikum, paisates õhku oluliselt vähem süsinikdioksiidi gaase ning puhastades heitgaasid täielikult väävliosakestest tänu alusele paigaldatud skraberile.

Liinil on võimalik reisida vaid sõidukiga, ostes koha istesalongis, kajutis või broneerides oma kajuti. Mõlemal sõidusuunal on kokku seitse väljumist nädalas.

Varem Paldiski–Kapellskäri liini teenindanud laev Liverpool Seaways sõidab alates aasta algusest Klaipeda–Karlshamni liinil.

DFDS on Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib 55 laevaga 25 liinil nii Lääne- kui ka Põhjamerel. DFDS Eesti tütarfirma kuulub DFDS kontserni ning teenindab lisaks Paldiski–Kapellskäri liinile ka Paldiski–Hanko liini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles