Varbla sadamakompleks valmib tähtajaks, avamispidu lükkub ilmselt edasi

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Varbla Puhkeküla uus külalissadam Läänemaal on Soome merematkajate vastuvõtuks valmis
Varbla Puhkeküla uus külalissadam Läänemaal on Soome merematkajate vastuvõtuks valmis Foto: Madis Rallmann, purjeõppeselts STA Estonia
  • Varbla puhkeküla on hetkel külastajatest tühi, kuid ehitustööd sadamas jätkuvad
  • 22. maiks plaanitud sadama avamispeo toimumine sõltub eriolukorra lõppemisest

Varbla puhkeküla vastvalminud külalissadama kaldaosa ehitustööd on lõpusirgel ning ka sadamahoone ning restoran valmivad tähtajaks. Sadam ise töötab juba alates eelmise aasta jaanipäevast.

Varbla puhkeküla omanik Heino Sabiin ütles, et sadamarestorani sisustust laetakse just autolt maha ning kõik saab valmis tähtajaks ehk maikuu keskpaigaks. Sabiin selgitas, et sadama vesiehituse osa on lõpetatud ja sadam töötab juba eelmisest aastast, tööd jätkuvad kaldal ning ehitistes sees. Kavandatud tähtajaks valmivad ka terrassid, sadamakapteni tööruumid, restoran ning abihoone, kus on dušid ja tualettruumid külalisjahtide meeskondadele. 

«Talvetormid räsisid pisut sadama lainemurdjaid, paarist kohast pesid lained täidet välja. Aga need kohad on juba parandatud,» kinnitas Sabiin ja täpsustas, et tööd jätkuvad nii hoonetes sees kui sadama kaipealsetel platsidel. Hooajaks on firmajuhi kinnitusel Varblas valmis tööd alustama kaks teineteisest sõltumatu köögiga restorani, üks puhkeküla hotellihoones ning teine sadamas.

Varbla puhkeküla juht Heino Sabiin.
Varbla puhkeküla juht Heino Sabiin. Foto: Ants Liigus

Varblas ka puidutööstuse ja põllumajandusega tegelev Sabiin ütles, et loomulikult mõjutab kriis ka tema ettevõtlust, näiteks on transpordiseisaku tõttu teekonnal kinni neli konteineritäit Suurbritanniasse teel olnud puidutooteid.

Sadamakompleksi lõpuni ehitamisest loobumist või tööde edasi lükkamist Sabiin siiski ei plaani ning tahab kõik tähtajaks valmis teha. 

22. maiks kavandatud sadama avamispeo toimumise osas ei olnud Varbla puhkeküla peremees hetkel kindel. Kui eriolukord peaks jätkuma, tuleb Sabiini sõnul rahvarohke peo korraldamine edasi lükata, kuid sadama avamist veeliikluseks see ei takista. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles