Meremuuseumi uurimislaev pääses tulekahjus halvimast

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Meremuuseumi uurimislaev Lood Lennusadamas 31. märtsil 2020.
Meremuuseumi uurimislaev Lood Lennusadamas 31. märtsil 2020. Foto: Karl Pütsep/Lennusadam
  • Laev suudeti kiiresti kustutada ning uppumisohtu ei tekkinud

30. märtsi varahommikul toimus Lennusadamas hooldusremondis oleval uurimislaeval Lood seni teadmata põhjusel süttinud põleng.

Meremuuseumi kommunikatsioonijuht Õnne Mets ütles, et kahju suurus ja tulekahju põhjused on selgitamisel. «Ohtu inimestele ega muule varale ei olnud,» kinnitas Mets.

«Toimunu muudab Meremuuseumi selleks hooajaks planeeritud merearheoloogia töid,» ütles muuseumi juht Urmas Dresen ning lisas, et merearheoloogia tegevusteks planeeritud resurssi mõjutab ka eriolukorrast tingitud muuseumi sulgemine. Eriolukorra tõttu jääb muuseumil saamata suur osa kevad-suvisest piletitulust, mis moodustas olulise osa muuseumi selleks aastaks kavandatud eelarvest. 

Kaitseministeerium võõrandas tuukrilaeva Lood tasuta Eesti Meremuuseumile Vabariigi Valituse otsuse alusel eelmise aasta novembris. Viimati tehti laeval remonttöid neljapäeval ning pole infot, et keegi pärast seda oleks laeval käinud. Õnne Mets ütles, et tulekahju põhjuse selgitamiseks on tellitud ekspertiis, mistõttu ei taha meremuuseum praegu spekuleerida ei õnnetuse põhjuste ega kahju ulatuse kohta. 

Teada on, et laeva masin jäi tulekahjus terveks ja tuli ei jõudnud ka kütusetankideni, mistõttu laev jäi pinnale ning tõenäoliselt saab seda taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles