Tallinn rajab paatidele Paljassaarde kauaoodatud veeskamiskoha

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Slipi asukoht Katariina kai kõrval
Slipi asukoht Katariina kai kõrval Foto: Tallinna linnavalitsus

Paadiomanike mure, et Tallinnas pole kohta, kus saaks paadi treilerilt vette panna, on kestnud aastakümneid. Linnavalitsus lubab probleemi lõpuks lahendada, kui keskkonnaamet veeloa väljastamisega liiga kaua ei venita.

Aastakümnete taha ulatuv paatide vettelaskmiskoha probleem Tallinnas on lõpuks saamas teatavat leevendust. Tallinna linnavalitsus on Paljassaarde Katariina kai parkimiskoha kõrvale rajatava slipi ehitamiseks sõlminud ehitustöövõtulepingu Inseneriehituse AS-ga, teatas abilinnapea Kalle Klandorf Tallinna kommunikatsiooniosakonna vahendusel. Ehitustööde tähtaeg on selle aasta juuli lõpp, kuid hetkel ei ole linnavalitsus saanud keskkonnaametilt vesiehituseks vajalikku veeluba. Eelmise aasta märtsis kinnitas toonane Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid, et Tallinna linnaeelarves on slipi projekteerimiseks ja rajamiseks eraldatud 250 tuhat eurot. 

Slipi projekteeris Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel vesiehitus- ja projekteerimisettevõte Estkonsult. Projekt näeb ette slipi, juurdepääsutee slipini, slipi kõrvale ujuvkai ning 7 kohalise haagiste parkla rajamise. Slipi alale rajatakse ka tänavavalgustus. Estkonsulti rannikuinsener Rain Männikus ütles, et see Katariina kai slipi projekteerimine on päris vana töö ja peab arhiivist järele vaatama, mis sinna projekteeritud sai ning kui kaua ehitustööd võiks aega võtta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles