Turu saarestiku sadamakõrts käivitas veesõidukite drive-in pitsabaari (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Pitsa
Pitsa Foto: Shutterstock
  • Uusimaa liikumispiirangud suurendasid Turu saarestiku rendisuvilate populaarsust
  • Turu saarestiku suvilaomanike eelistatuim liiklusvahend on mootorpaat
  • Indrek Kasela kinnitusel on sama võimalus olemas ka Noblessneri sadamas

Naantali saamakõrtsi Rantamakasiini pidajad leidsid nutika viisi, kuidas liikumispiirangute ajal restoranil elu sees hoida. 

Merimasku paadisadam Naantalis on Turu saarestiku elava liiklusega veeteede ristumiskoht, kust sõidavad paadiga mööda paljud piirkonna väikesaarte suvilaomanikud, kalastajad ja niisama lõbusõitjad. Seal asuva sadamarestorani Makasiini omanikud Tuomas Levanto ja Ville Vuorio mõtlesid välja viisi, kuidas vaatamata viiruse leviku takistamiseks kehtestatud liikumispiirangutele oma äri elus hoida, teatab Iltasanomat. Mehed käivitasid drive-in pitsabaari paatidele, mis teadaolevalt on Soomes esimene omalaadne. 

«Koroonapiirangud tulid ajal, kui tegime veel remonti. Hakkas selgeks saama, et maipühadeks me restorani avada ei saa. Kuna siin on tõesti tiheda liiklusega veetee, otsustasime seepeale, et avame parem kohe take away,» selgitasid restoranipidajad.

Teenus toimib nii, et klient ei pea oma paadist välja tulema. Tellimus võetakse vastu telefoni teel. Kui soovitud toidud ja joogid on pakitud, viib kelner need paadisilla ääres oma veesõidukis ootavale kliendile. Tasumisel soovitatakse kaardimakset. Omanike kinnitusel eelistavad nad kohalikku toorainet, kasutatakse läheduses asuva pagaritöökoja hamburgerisaiu ning müüakse kohaliku õlletehase jooke.  

Merimasku paadisild on nii pikk, et oma pitsat ja õlut mahub isegi nõutavat turvalist vahemaad paatide vahel hoides ootama mitu veesõidukit korraga. Sadam on populaarne ka seetõttu, et seal asub linna ametlik veevõtukoht, kust saartele suvilatesse siirduvad paadiomanikud oma veepaake ja kanistreid täidavad.

Vuorio ja Levanto rääkisid ajalehele, et sooja talve tõttu on inimesed hakanud oma veesõidukeid vette panema juba alates märtsikuust. Kriisi ja piirangute jätkudes ennustavad Merimasku restoranipidajad, et inimesed veedavad sel aastal oma saartel asuvates suvilates rohkem aega.

Kuna välismaale reisida ei saa ning rahvarohkeid meelelahutusüritusi toimub vähem, võib prognoosida ka saarestiku rendisuvilate populaarsuse kasvu. 

TÄIENDATUD kell 12.06:
Noblessneri sadamas restorani KAI pidava Indrek Kasela sõnul on sarnane võimalus eriolukorras olemas ka neil. «Tellida saab leheküljelt kampai.ee ja maa peal toimetab toidu kohale Bolti või Wolti kuller. Paadiomanikele toome toidu ja joogi otse kaile, kontaktivabalt,» kinnitas Kasela. 

Meremuuseumi Lennusadamas tegutsevast restoranist Maru teatati, et telefonitsi tellides on võimalik toitu saada staapelplatsile ja kai peale ka Lennusadamas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles