Lennusadamasse saabus pereettevõtte Sunlines Cruises uus laev Venus

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Sunlines CC uus laev Venus Tallinna Lennusadamas
Sunlines CC uus laev Venus Tallinna Lennusadamas Foto: Ave Haldre
  • 2004. aastal Türgis ehitatud mootorlaev Venus mahutab 200 reisijat

Täna hommikul saabus Tallinna Lennusadamasse pereettevõtte Sunlines uus mootorlaev Venus. Laev hakkab sõitma Tallinna ümbruse väikesaarte liinidel ja rannalähedastel ringreisidel.

Sunlines Cruisesi juht ja laevakapten Herkki Haldre ütles, et juba eelmise aasta novembris ostetud laev otsustati Klaipedast Tallinna tuua, kuna Lennusadamas seisab ka Sunlines CC teine alus Katharina ning ühes kohas on laevade eest lihtsam hoolitseda. 

Uus laev on 28 meetrit pikk, 7,5 meetrit lai ning seda viivad edasi kaks mootorit koguvõimsusega 480 kilovatti. Kolmetekiline laev võtab pardale kuni 200 reisijat. 

Haldre sõnul on 2004. aastal Türgis valminud turismilaev igati kaasaegne ning kui kõrvale jätta riigi tellimusel valminud uued väikesaarte liinilaevad, on Venus Eesti rannasõidulaevastiku kõige uuem alus. 

Laeva toomine Klaipedast Tallinna sujus Haldre sõnul plaanipäraselt. «Vastavalt rahvusvahelise merendusorganisatsiooni IMO reeglitele ei kuulu sertifitseeritud meremehed karantiinikohustuse alla ning meil töötavad ainult professionaalsed meremehed,» rõhutas Haldre. 

Millal Venus reisijatega merele läheb, sõltub eriolukorra lõppemisest, kuid Haldre kinnitusel olid esimesed huvilised endast märku andnud juba enne laeva Eestisse saabumist. Venuse põhitööks saavad ekskursioonid Tallinna lähedastele väikesaartele, eelkõige Naissaarele, Aegnale ja Pranglile ning privaatsõitude pakkumine juubeliteks, pulmadeks ja teisteks üritusteks. 

Haldre möönis, et eriolukorra jätkumine paneb keerulisse seisu ka turismilaevade omanikud, kuid kinnitas, et pereettevõttel on kriisi üleelamine pisut valutum kui firmadel, kes peavad palgatud töötajate töötasu vähendama või kaotavad koondamise tõttu erioskustega spetsialiste. «Meil töötavad peamiselt oma pere liikmed. Jätame nii rõõmud kui mured peresiseseks,» oli Haldre vaatamata kriisiajale optimistlik.

Venuse ja Katharina kodusadama juht Lauri Väinsalu ütles, et Lennusadam on Tallinna lähiümbruse väikesaarte reisidele sobiv väljumiskoht. «Püüame laevaomanikele sadamatasudega võimaluste piires vastu tulla, et rasked ajad koos üle elada,» tervitas Väinsalu uue laeva saabumist Lennusadamasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles