Pireti eeskujul saavad kütusekulu kontrollseadmed ka teised parvlaevad (1)

Copy
Parvlaev Tõll
Parvlaev Tõll Foto: Mihkel Maripuu

Mandri ja suursaarte vahel laevaliiklust opereeriv laevandusfirma TS Laevad paigaldab parvlaevadele Tõll, Tiiu ja Leiger innovaatilised kütusekulu jälgimise seadmed Blueflow.  

TS Laevade juhatuse liige ja laevandusvaldkonna juht Guldar Kivro ütles pressiteates, et eelmisel aastal parvlaevale Piret paigaldatud kütuse jälgimise seade Blueflow on end õigustanud ning ettevõte otsustas sarnased seadmed paigaldada kõikidele uutele parvlaevadele.

«Vastutustundliku ja keskkonda hoidva ettevõttena tegeleme pidevalt energiatõhususe tõstmisega  ning jälgime, et meie tegevusest tekkiv ökoloogiline jalajälg oleks minimaalne. Innovaatiline seadeldis Blueflow aitab kütusekulu kokku hoida ning sellega vähendada laevakütusest tulenevat mõju keskkonnale,» märkis Kivro.

Kütusekulu jälgimise seadmega saavad laeva kaptenid ja tüürimehed reaalajas parema ülevaate reisi energiakulust ning eelnevate reiside kütusekulu võrdlemisel parandada oma sõiduvõtteid energia efektiivsemaks kasutamiseks. Blueflow abil on oodatav kütusekulu kokkuhoid vähemalt 4 protsenti laeva tarbitavast kütusest.

Seadmete paigaldamisega alustatakse 14.juunil Rohuküla-Heltermaa liini laevadel. Seetõttu asendab 15. juunil parvlaev Regula parvlaeva Leiger ning 16. juunil parvlaeva Tiiu.

Parvlaevale Tõll paigaldatakse seadmed 17.juunil. 

Blueflow kütusekulu seadmete ning tarkvara tarnijaks on Rootsi ettevõte Blueflow Energy Management AB.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles