Puhkajad ummistasid saarte parvlaevaliine ka augustis

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ummik Kuivastu sadama sissesõiduteel 23. augusti õhtul
Ummik Kuivastu sadama sissesõiduteel 23. augusti õhtul Foto: Erakogu

TS Laevad teenindas 2020. aasta augustis kahel liinil kokku 350 854 reisijat ja viis üle 148 149 sõidukit, mida on vastavalt 1% ja 8% rohkem kui möödunud aasta augustis.

Siseturistide tulv Saaremaale ja Hiiumaale jätkus ka augustis, kui ilusad ilmad ning mitmed saartel korraldatud üritused puhkajaid meelitasid. Saarte mandriühendust korraldava TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla sõnul pole augustikuu firma ajaloos kunagi varem nii populaarne olnud.

«Eesti suursaared olid sel suvel populaarsed sihtkohad ja seda ka augustikuus, jäädes tavapäraselt suve populaarseimale juulikuule vaid 3% alla. Rohuküla-Heltermaa liinil teenindasime augustis 104 756 reisijat ja viisime üle 42 476 sõidukit, mis on liini uued augusti rekordnumbrid ning vastavalt 10% ja 13% enam kui mullu samas kuus. Rohuküla-Heltermaa liini sõidukite arv oli kolmandat kuud järjest ja reisijate arv teist kuud järjest suurem kui möödunud aastal. Virtsu-Kuivastu liinil teenindasime augustis 246 098 reisijat ja viisime üle 105 673 sõidukit, võrreldes möödunud aasta augustiga vähenes reisijate arv 2%, kuid sõidukite arv kasvas 6%. Liini sõidukite arv oli esimest korda pärast veebruari suurem kui aasta tagasi moodustades ühtlasi augustikuu rekordi, liini reisijate arv pole samuti pärast veebruari nii lähedale eelmise aasta tasemele küündinud,» edastas ettevõte pressile saadetud teates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles