Tormine ilm: parvlaev Finlandial tuli Tallinnas kai äärde jõudmiseks puksiiri abi kasutada

Copy
Eckerö Line'i laev Finlandia.
Eckerö Line'i laev Finlandia. Foto: Mihkel Maripuu

Täna õhtul Helsingist saabunud parvlaev Finlandia jäi Tallinna sadamas korraks merepõhja kinni ning kai äärde jõudmiseks tuli kasutada puksiiri abi.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul Finlandia hilines tugeva tuule tõttu ning kasutas sadamasse sissesõiduks tavapärasest veidi erinevat trajektoori. Enne sildumist laev takerdus kümmekonnaks minutiks, ilmselt takistas edasiliikumist laevade sõukruvide tekitatud veealune liivaküngas.

«Laev jäi korraks seisma ja puksiir pidi teda kai äärde aitama, aga midagi ohtlikku selles kindlasti ei olnud,» ütles Arro.

Ta lisas, et ilma paranedes kontrollivad mõõdistajad sadamas merepõhja.

Ükski reisija intsidendi käigus viga ei saanud ning Finlandial kahjustusi pole. Alus jätkab sõitmist Tallinna ja Helsingi vahel.

Tugev tuul häiris ka Tallinki kaubalaeva Sea Wind tavapärast tööd, laev ei saanud silduda tavapärases sadamas Muugal, vaid suunati ümber Tallinna Vanasadamasse. Tallinki kommunikatsioonijuht kinnitas, et laevale Sea Wind vabastas kaikoha Baltic Queen, kes tegi teise laeva lossimise ja lastimise ajal väikse ringsõidu Naissaare ja Suurupi vahele. Pärast kaubalaeva lahkumist Vuosaari suunas naasis reisilaev oma kohale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles