Costa Deliziosa tutvustab Itaalia rannikul ristluslaevanduse «uut normaalsust»

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Carnival Corp'i Itaalia tütarfirma laev Costa Deliziosa oli grupi esimene ristluslaev, mis pärast pandeemiast põhjustatud seisakut taas merele läks. 6. september, reisijad ootamas pääsu laevale Itaalias Triestes.
Carnival Corp'i Itaalia tütarfirma laev Costa Deliziosa oli grupi esimene ristluslaev, mis pärast pandeemiast põhjustatud seisakut taas merele läks. 6. september, reisijad ootamas pääsu laevale Itaalias Triestes. Foto: MAURO ZOCCHI/EPA

6. septembril väljus Trieste sadamast Itaalias reisifirma Carnival Corp Itaalia tütarfirma Costa Cruises kruiisilaev, mis teeb ainult itaallastest reisijatega nädalase ringreisi Vahemerel, järgides rangeid ohutusnõudeid. Seni vahejuhtumitest teateid ei ole. 

Esimest korda üle kuue kuu väljus üks ristlusfirma Carnival Corp lõbusõidulaevadest, Costa Deliziosa, taas sadamast koos reisijatega. Kauaoodatud sündmust jälgivad tähelepanelikult ka teised maailma ristluslaevaettevõtted, sest esimest korda rakendatakse «uue normaalsuse» põhimõtteid suurel lõbusõidulaeval reaalselt.

Seitsmepäevane ringreis on mõeldud ainult kohalikele itaallastest reisijatele ning et lühendada nende teekonda kodust sadamasse, võtab laev inimesi lisaks Trieste sadamale pardale ka Bari ja Catania sadamates. Reisi jooksul külastatakse veel kolme Itaalia sadamat, naaberriikidesse laev ei seila. Hetkel on Costa Cruises välja kuulutanud ka teiste oma ristluslaevade järkjärgulise käikupaneku, graafikud on kinnitatud kuni 4. oktoobrini, teatas portaal marine-executive. 19. septembril kavatseb Genovast väljuda ristluslaev Costa Diadema, mis külastab samuti ainult Itaalia sadamaid, kui Deliziosa pardal tagasilööke ei teki. Seni ei ole probleemidest pardal teateid olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles