NATO miinitõrjegrupp leidis Eesti vetest kakskümmend pommi ja ühe vraki

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
NATO miinitõrjegrupi laevad Tallinnas
NATO miinitõrjegrupi laevad Tallinnas Foto: Kaitseväe peastaap

NATO 1. alaline miinitõrjegrupp uuris koos Eesti mereväe laevadega kümne päeva jooksul üle 81 ruutkilomeetri Eesti mereala, leiti kakskümmend maailmasõdade aegset lõhkekeha.

NATO 1. alaline miinitõrjegrupp on alates 20. oktoobrist Eestis kontrollinud üle 81 ruutkilomeetri Eesti merealade merepõhja, see ala on võrdne 13 000 jalgpalliväljaku suuruse alaga. Senise töö käigus on kaardistatud ning identifitseeritud 20 meres olevat lõhkekeha sarnast objekti. Ühisoperatsioonil leiti 17 meremiini, kaks torpeedot ja üks süvaveelaeng, lisaks leiti ka merepõhjast laeva vrakk, teatas kaitseväe peastaap.

«Eesti ajaloolise lõhkekehade kõrvaldamise operatsioon on tehtud ohutult ja suurepäraste tulemustega. Selle põhjuseks on hea esialgne ettevalmistus, mis viis sujuva tööprotsessi ja tõhusa suhtlemise ja koordineerimiseni Eesti mereväega,» ütles miinitõrjegrupi ülem kaptenleitnant Audrius Venckunas ning lisas, et operatsioon on suurepärane näide NATO reageerimisväe merekomponendi koostegutsemisvõimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles