Laevanduseelnõu saavutus: esimene suurem kaubalaev valis Eesti lipu

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tanker Ristna on 1980. aastal ehitatud 98 meetri pikkune laev, mille reeder valis oktoobris 2020 lipuriigiks Eesti. STS-operatsioonides ei ole Ristna Eesti lipu all sõites osalenud.
Tanker Ristna on 1980. aastal ehitatud 98 meetri pikkune laev, mille reeder valis oktoobris 2020 lipuriigiks Eesti. STS-operatsioonides ei ole Ristna Eesti lipu all sõites osalenud. Foto: Veeteede amet

Eelmise nädala lõpus tuli Eesti lipu alla esimene kaubalaev, mis vahetas lippu pärast erimaksurežiimi kehtima hakkamist tänavu suvel. Koos kahe varem Eesti oma lipuriigiks valinud väiksema laevaga on Eesti lipu all nüüd kolm kaubalaeva.

Tanker Ristna on kandnud ka varem Eesti lippu, kuid laevandusturu konkurentsitingimuste tõttu viidi laev 2019. aasta mais Läti lipu alla. Otsus Eesti lipu alla tagasi tulla tehti tänu 1. juulist kehtima hakanud laevanduse erimaksukorrale. Lipuvahetus toimus 30. oktoobril.

Veeteede ameti peadirektori kohusetäitja Marek Rauk ütles, et Ristna tagasitulek Eesti lipu alla kinnitab, et liigume õiges suunas. «Oleme koostööpartneritega teinud ära suure töö ning on väga hea meel näha, et pingutus hakkab vilja kandma ning laevaomanikud tunnevad Eesti lipu vastu taas huvi,» ütles Rauk. Ta lisas, et suvel jõustunud laevanduspaketi vastu on huvi tundud mitmed reederid ning nüüd on fookusesse võetud paketi veelgi aktiivsem turundamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles