Superjahil keelati koroonapiirangute tõttu Uus-Meremaa vetesse sisenemine

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
85 meetri pikkune superjaht Bold kuulub Saksa töösturile Guido Krassile
85 meetri pikkune superjaht Bold kuulub Saksa töösturile Guido Krassile Foto: Ekraanitõmmis lehelt Yachtcharterfleet

Superjaht Bold, mis kavatses Uus-Meremaal toimuva suurejoonelise purjetamisvõistluse America's Cup finaalsõitude ajal riigi vetesse siseneda, saadeti tagasi ning peab suunduma Austraaliasse. 

Superjahi Bold Uus-Meremaa külastuse ametlik põhjus oli suundumine korralisse remonti, kuid Uus-Meremaa võimud ei andnud koroonapiirangute tõttu laevale luba riigi vetesse siseneda, kirjutas NZHerald. 

Laeva pardal on 20 inimest ning Uus-Meremaa võimud pidasid nende riiki lubamist nakkusohtlikuks. Ajalehe teatel jääb Uus-Meremaa firmadel seega saamata umbes 750 tuhat dollarit, mis laeva omanik kavatses aluse ümberehitustöödesse investeerida. Laeva kapteni kinnitusel ei saanud umbes kolmandik meeskonnaliikmetest luba riiki siseneda, kuigi nende nakkusohu tõenäosus oli olematu. Tema sõnul kehtivad pardal ja sildumistel ranged reeglid. «Meresõidu jooksul on laeva omanikud ja meeskond olnud viiruse pärast üsna hirmul ning me sõna otseses mõttes pole kusagil maal käinud. Oleme külastanud asustamata randasid või ujunud avamerel, aga linnades pole käinud. Võin kinnitada, et ajast, mil viimati käisin restoranis või baaris, on möödas palju-palju kuid. Oleme nüüdseks isolatsioonis olnud terve aasta,» rääkis kapten Todd Leech reporteritele.

Nüüd siirdub laev remondi- ja ümberehitustöödeks Austraaliasse. Kapten ei täpsustanud, mis töid laeval vaja teha on, mainides vaid, et tegemist on turva- ja päästevarustust puudutavate töödega. Kas superjahi dokkimisaeg langes America's Cup finaalsõitudega kokku juhuslikult, laeva kapteni kommentaaridest ei selgu. 

Superjaht Bold on ehitatud 2019. aastal, aluse pikkus on 85 meetrit, laius 11 meetrit ning süvis 2,8 meetrit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles