Päästjad üritavad vältida Norra rannikul hüljatud kaubalaeva uppumist

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Päästekopteri meeskond evakueeris hätta sattunud Taani kaubalaeva Eemslift Hendrika  meeskonnaliikmed 5. aprllil. Jahte ja väiksemaid laevu vedav kaubalaev jäi mere meelevalda triivi.
Päästekopteri meeskond evakueeris hätta sattunud Taani kaubalaeva Eemslift Hendrika meeskonnaliikmed 5. aprllil. Jahte ja väiksemaid laevu vedav kaubalaev jäi mere meelevalda triivi. Foto: JRCC SOUTH-NORWAY/JRCC SOUTH-NORWAY via REUTERS

Norra merepäästjad ja Taani päästefirma spetsialistid üritavad vaatamata tormisele ilmale pukseerida rannikust eemale merehätta sattunud ja hüljatud transpordilaeva, et ennetada laeva uppumisega kaasnevat võimalikku nafta- ja diislireostust Norra rannikul. 

Esialgsete andmete kohaselt põhjustas laeva juhitavuse kaotuse ja kreeni vajumise esmaspäeval lasti liikuma pääsemine trümmis. Norra rannavalve info kohaselt lakkas järgmisel ööl töötamast ka peamasin ning tuul hakkas laeva kalda poole kandma. 

Norra ranniku lähistel Bergenist põhja pool teist päeva meeskonnata triivival kaubalaeval Eemslift Hendrika on pardal 350 tonni kütteõli ning 50 tonni diislikütust, teatas Norra administratsioon. Norralaste suurim mure on laeva uppumisega kaasnev võimalik mere- ja rannikureostus ning laeva päästmiseks on palgatud ka Suessi kanalis päästetöid teinud merepäästefirma Boskalis tütarettevõte Smit Salvage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles