Uued väikesaarte piletisoodustuste reeglid tekitavad kihnlastes pahameelt

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Parvlaev Kihnu Virve teenindab Kihnut kui Manilaidu külastavaid turiste, kuide eelkõige on laev saareelanike põhiline ühendustee mandriga.
Parvlaev Kihnu Virve teenindab Kihnut kui Manilaidu külastavaid turiste, kuide eelkõige on laev saareelanike põhiline ühendustee mandriga. Foto: Urmas Luik

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas allkirjastas määruse eelnõu, millega ühtlustuvad Kihnu, Vormsi, Ruhnu ja Piirissaare parvlaevaliinide piletihinnad ning soodustused. Kihnu elanike arvates lisab eelnõu bürokraatiat ning halvendab väikesaarte inimeste liikumisvõimalusi.

Väikesaarte laevaliinide piletimäärusega määratakse reisijateveo, sõiduki ja selle haagise piletihinnad ning samuti nendel liinidel võimalikud soodustused. Laevaliinid, mille piletihindu ja soodustusi ühtlustatakse, on Kihnu-Munalaid, Munalaid-Manilaid, Sviby-Rohuküla, Ringsu-Munalaid, Ringsu-Pärnu, Ringsu-Roomassaare ning Laaksaare-Piirissaar, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

«Väikesaarte esindajatega arutelud olid väga konstruktiivsed ning tulime niivõrd palju vastu kui seda seadused võimaldavad. Tahtsime säilitada võimalikult sarnast olukorda juba toimivaga, kuid eri saartega on kehtivate lepingutega olnud seni soodustused, mis tuleks õiguslikult lahendada teisiti,» selgitas majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles