Noorte mereklubi sai Tallinnalt Laoküla merelaagri korraldamiseks toetust

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Pop-up merekooli Meresõber suvine laste veelaager Räpina sadamas, pilt ei ole Laoküla laagriga seotud.
Pop-up merekooli Meresõber suvine laste veelaager Räpina sadamas, pilt ei ole Laoküla laagriga seotud. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna linnavalitsus toetas teiste suviste lastelaagrite kõrval ka esmase merehariduse andmist, eraldades Harjumaal Paldiski lähedal korraldatavale traditsioonilise Laoküla merelaagrile laagrituusiku toetust. 

Laoküla merelaagri korraldaja Noorte Mereklubist Katrin Mellis ütles, et laagris pakutakse lastele esmaseid merekogemusi.

«Õpetame purjetama, aerusid käsitlema, anname merendusalaseid teadmisi, tutvustame meretraditsioone ja nii edasi. Loomulikult õpetame merel käituma ja mereohutust,» rääkis Mellis ja lisas, et nagu laagrites ikka, toimuvad ka lõkkeõhtud, diskod, erinevad võistlused ja matkad, sealhulgas merematkad.

«Kui koroonaolud lubavad, siis kaasame ka merendusspetsialiste oma valdkonda tutvustama,» lubas laagri juht. Suve jooksul võtab Laoküla merelaager vastu neli vahetust, üks kaheksapäevane ja kolm kaheteistkümnepäevast. Kokku osaleb neis 160 7-17 aastast last. 

Kui suur on Tallinna toetus merelaagri korraldamiseks täpselt, ei ole hetkel teada, kuna see sõltub laagris osalevate laste arvust. Kokku toetab Tallinna linnavalitsus suviste lastelaagrite korraldamist 120 tuhande euroga, teatas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. Toetuse saamiseks esitati Tallinna Haridusametile 39 taotlust. Toetatud laagrites osaleb 4663 pealinna last ja noort vanuses 7-19. Linna makstava toetuse suurus ühe noore kohta on 3,5 eurot päevas. Toetusi võis taotleda väljaspool Tallinna toimuva laagri korraldamiseks, mille kestuseks on vähemalt kuus laagripäeva ja mille korraldamiseks on olemas tegevusluba.

Suviseid laste mere- ja veesõidulaagreid korraldavad Eestis ka mitmed jahtklubid, purjespordikoolid ja surfiklubid. Fotol Jahtklubide Liidu käivitatud pop-up merekooli Meresõber külastus Räpinasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles