Suessi kanali avariilaeva meeskond võib laevale aastateks pantvangi jääda

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Konteinerilaev Ever Given pääses Suessi kanalis madalalt liikuma 29. märtsil, kuid pandi seejärel juriidiliste vaidluste lahenemiseni seisma Suurele Mõrujärvele, kus laev koos pardal oleva kaubaga on tänaseni. Laevalt ei lubata lahkuda ka meeskonnal.
Konteinerilaev Ever Given pääses Suessi kanalis madalalt liikuma 29. märtsil, kuid pandi seejärel juriidiliste vaidluste lahenemiseni seisma Suurele Mõrujärvele, kus laev koos pardal oleva kaubaga on tänaseni. Laevalt ei lubata lahkuda ka meeskonnal. Foto: Ahmed Gomaa/ZUMAPRESS.com

Laeval olevate konteinerite kohale jõudmist ootavad juba kuu aega ka kaupade omanikud, kes tõenäoliselt peavad maksma ka osa laeva päästekuludest.

Juba kuu aega pole laevalt lahkuda lubatud ka 24 meeskonnaliikmel ning millal laevafirma ja Suessi kanaliameti vaidlused tulemuseni jõuavad, ei ole teada. Halvemal juhul võib meeskond koos laevaga pantvangi jääda aastateks. Seni on Egiptuse võimud andnud loa lahkuda vaid kahele India kodanikule, kes põhjendasid palvet erakorraliste perekondlike hädaolukordadega. Ülejäänud meeskond aga ootab, kuni advokaadid asju arutavad. 

Esialgu ei ole ühtki märki, mis viitaks, et kumbki osapool laeva vabastamise üle peetavas vaidluses järeleandmisi teha kavatseks, kirjutab portaal Jalopnik.com. Pole haruldane, et sellistes vaidlustes jätab laevafirma meeskonnaliikmete huvid viimasele kohale ning hülgab nad koos laevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles