Singapuri karm sisenemiskeeld jätab meretöötajad laevadele lõksu

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
India võimud kehtestasid 30. aprillil Srinagaris, Jammus ja Kashmiris Covid-19 viiruse leviku tõkestamiseks 84-tunnise komandanditunni, mille liikumiskeelust kinni pidamist kontrollisid riigi relvajõud.
India võimud kehtestasid 30. aprillil Srinagaris, Jammus ja Kashmiris Covid-19 viiruse leviku tõkestamiseks 84-tunnise komandanditunni, mille liikumiskeelust kinni pidamist kontrollisid riigi relvajõud. Foto: Adil Abass/ZUMAPRESS.com

Singapur teatas, et keelab sissesõidu hiljuti Indias, Bangladeshis, Nepalis, Pakistanis ja Sri Lankal viibinud isikutele. See võtab laevaomanikelt võimaluse tuua puhkusele minevate või lõppeva lepinguga meeskonnaliikmete asemele uusi töötajaid. Meremehed võivad laevadele kuudeks lõksu jääda.

Laevade meeskonnaliikmetest on saanud Covid-19 pandeemia nähtamatud ohvrid, kes kannatavad sageli ülekohut ja ebainimlikke töötingimusi isegi otseselt viirusega nakatumata või haigestumata. Rahvusvahelise transporditöötajate föderatsiooni hinnangul võib laevadele lõksu jäänud olla sadu tuhandeid meretöötajaid, keda reisipiirangud või firmade muutunud transpordipoliitika ei luba koju lennata. 

Viimaseks raskendavaks asjaoluks on saanud suure laevanduskeskuse Singapuri keeld siseneda riiki inimestel, kes on viibinud Lõuna-Aasia kõrge nakatumismääraga riikides. Et see on just piirkond, kust on pärit suur osa mugavuslippude all sõitvate kaubalaevade töötajatest, tähendab neile kehtestatud liikumiskeeld, et laevafirmad ei saa laevadelt ära lasta töötajaid, kelle lepingud on lõppenud või kel on tekkinud õigus puhkusele pääseda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles