Suurregatil Tall Ships Races seilavad eeloleval suvel ka viis Eesti jahtlaeva

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Üks pea kõigil viimase kümnendi Tall Ships Race üritusel osalenud õppepurjekatest on poolakate kahemastiline Fryderyk Chopin, mis külastas Tallinna ka 2013. aastal.
Üks pea kõigil viimase kümnendi Tall Ships Race üritusel osalenud õppepurjekatest on poolakate kahemastiline Fryderyk Chopin, mis külastas Tallinna ka 2013. aastal. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/SCANPIX BALTICS

Pärnus toimus nädalavahetusel purjeka Linda tänavusel Tall Ships Races (TSR) regatil osaleva meeskonna ja toetajate koosolek. Kokku osaleb õppepurjekate suursündmusel Eestist viis jahti. 

Pärnu Jahtklubi purjekas Linda purjenumbriga EST 1 on üks Eesti pikema purjetamisajalooga laevu. 1978. aastal Poola sportlaevatehases Conrad 54 nime all valminud purjekas on 16,5 meetrit pikk ning osalenud erinevate kaptenite juhtimisel loendamatutel rahvusvahelistel ja siseriiklikel regattidel. 

Linda reeder Rene Varek ütles, et laev kavatseb 2021. aasta Tall Ships Races võistlusel teha kaasa kõik etapid ning kokku kuulub regati tiimi 46 purjetajat. Võistlusetappe on neli ning nende vahele jäävad vabapurjetamise etapid «cruise in company». Lsanduvad laeva viimine stardipaika Klaipedas ning tagasi toomine finišist Szczecinist. Üheaegselt on Linda pardal 12 meeskonnaliiget ning sellega on laev üks regati väiksematest. Suurematel alustel võib pardal olla ka rohkem kui sada purjetajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles