Pärnu sõudekanal tekitab kohalike hulgas paksu verd

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Sõudja ja treeneri mootorpaat Pärnu jõel Pärnu sõudeklubi ees.
Sõudja ja treeneri mootorpaat Pärnu jõel Pärnu sõudeklubi ees. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal sai teatavaks Pärnu linnavalitsuse kava kehtestada Pärnu jõe laevatataval veeteel piirangud, mis lubaks kahe silla vahelisel alal liigelda vaid sõudeklubide sportlastel. Eelnõu Eesti ühe tihedama paadiliiklusega siseveetee sulgemiseks teistele veesõidukitele on põhjustanud kohalikes elanikes ja ettevõtjates emotsionaalseid reaktsioone.

Eelmisel reedel Pärnu linnavalitsuses peetud kinnisel koosolekul otsust ei langetatud. Linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar ütles, et kokku on leppimata, millised oleksid piirangud, eriti sõudekanali laius, ning millistel päevadel ja kellaaegadel teiste veesõidukitega sõudepiirkonnas sõita ei tohi.

«Eelmise nädala kohtumisel lepiti kokku, et osalenud saadavad sõudekanali laiuse ja piirangute aegade suhtes kahe nädala jooksul oma seisukohad, et neid kokku klapitades valmistada ette eelnõu, mida kaiomanike ja teiste jõe kasutajatega arutada. Kui need soovid on esitatud, saame vaadata, millised kompromissid oleksid võimalikud, ja alustada avalikku arutelu,» teatas Roosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles