Lennusadama jahisadama hooaeg avati merepääste demonstratsiooniga

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Merepääste demonstratsioonesinemine Lennusadama hooaja avamisel
Merepääste demonstratsioonesinemine Lennusadama hooaja avamisel Foto: Berit Hainoja

Neljapäeval, 27. mail avati Lennusadama jahisadama hooaeg merel. Toimus mereparaad ning Politsei- ja Piirivalveameti lennusalga pinnaltpääste demonstratsioon kopterilt.

«Mereparaadil osales pea 40 laeva nii Lennusadama kui ka teistest lähedal asuvatest sadamatest. Paraadi juhtlaevaks oli Sunlinesi laev Venus, millega said merele tulla ka kõik teised huvilised. Lisaks oli pealtvaatajaid kogunenud Katariina kaile,» rääkis Lennusadama jahisadama juht Lauri Väinsalu.

«PPA lennusalk pakkus kohaletulnutele efektse show, kui päästeparvelt vintsiti kopterisse päästetavad. PPA jetilt näidati inimese veest väljatõmbamist. Lisaks PPA-le kuuluvad meie tänusõnad demo õnnestumise eest Viking Life Savingule ja Tallinna vabatahtlikule merepäästele,» ütles Väinsalu.

Sündmusega märgiti ka üritustesarja Merd Mööda Matkama algust, mis leiab Lennusadamas aset igakuiselt, et vahetada meritsi matkamise kogemusi ja tuletada meelde mereohutuse põhitõdesid. Lennusadam on kodusadamaks ligi 80 alusele, millest kümmekond pakuvad lahesõite ja pääsu lähisaartele. Lennusadama jahisadamat peab Eesti Meremuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles