Koroona-aasta pakkus šveitslasele unistuste võimaluse – Eesti mootorpaadiga

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
LarsenB alumiiniumpõhjaga kummipaat, millega šveitsi seikleja Daniel Louis Meili soovib ümber Euroopa sõita. 
LarsenB alumiiniumpõhjaga kummipaat, millega šveitsi seikleja Daniel Louis Meili soovib ümber Euroopa sõita. Foto: Madis Veltman

Baselist pärit šveitslane Daniel Louis ­Meili veetis suurema osa pandeemiaajast Eestis, jälgides ja juhendades paadi ehitamist, millega ta kavatseb kolme aastaga Euroopale ringi peale teha, läbides teiste veekogude hulgas ka Valge mere kanali ja Volga jõe. Paadi valmistanud Viimsi ettevõtte Veega Marine juht Marko Tamm ütles, et Meili erisoovide järgi disainitud alumiiniumpõhjaga kummipaat sobib sõitmiseks nii siseveekogudel kui ka avamerel.

«Paks alumiiniumpõhi lubab randuda igasuguse kalda puhul, kõik pardasüsteemid on dubleeritud, ligi 700-liitrised kütusepaagid võimaldavad läbida pikki vahemaid ka piirkondades, kus tankimisvõimalusi napib,» loetles Tamm. Mais esimest korda vette pandud paadiga on Tamm ja Meili juba teinud ka pikemad proovisõidud üle Soome lahe ja Läänemere ning Tamme sõnul on paat end igati merekindlana näidanud. Oma pikale reisile kavatseb Meili asuda juuni lõpus, et siseneda Venemaale juulis, kui hakkab kehtima tema Venemaa viisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles