Kaberneeme vabatahtlikud päästjad tõid kaldale kaks alajahtunud jetisõitjat

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Jetisõit touring-klassi ehk hobijetiga. Pilt on illustratiivne.
Jetisõit touring-klassi ehk hobijetiga. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Kaberneeme vabatahtlikud merepäästjad päästsid eile külmast mereveest kaks jetisõidul merehätta sattunud tütarlast. 

«Eile oli Kaberneemes merepääste väljakutse, päästsime kaks inimest. Kell 14.02 tuli teade, et Kaberneeme poolsaarest nordvesti suunas on jett ümber läinud, sõiduk oli uppumas ja kaks inimest vees. Merevalvekeskusest saime korralduse, Kaberneeme SAR (search and rescue) kolmeliikmeline üksus jõudis sadamasse viie minutiga ning startis sündmuspaiga suunas,» rääkis Kaberneeme vabatahtliku merepääste pealik Rait Killandi Postimehele. 

Sündmuskohale jõudes leidis merepäästeüksus kaks päevitusriietes inimest 14-kraadisest veest, alajahtununa ja šokis.

«Üks hoidis peaaegu uppunud jetist kinni, teine oli triivinud sada meetrit allatuult. Õnneks olid neil sportvestid seljas, need aitasid veepinnal püsida,» kirjeldas Killandi olukorda merel. Kaberneeme merepäästeüksus tõstis mõlemad kannatanud oma alusele, pani soojalt riidesse ning toimetas nad Kaberneeme sadamasse, kus andis nad kontrolliks üle kiirabile. Kannatanud olid kokku vees üle 20 minuti ja arvestades veetemperaruuri, mis maatuule tõttu muutus pidevalt jahedamaks, ei olnud traagiliste tagajärgede võimalus kaugel.

«Jeti aitasime hiljem tuua madalasse vette, et peatada sõiduki uppumine,» ütles Killandi. Vaatamata soojadele ilmadele on merevesi Eesti põhjarannikul jätkuvalt jahe, mistõttu soovitavad päästjad merele minnes lisaks päästevestile kasutada ka spetsiaalset riietust, mis aitaks vette sattumisel kehatemperatuuri säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles