14-miljardit kahjumit - Carnival loodab laevad merele tuua kevadeks 2022

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Carnival grupi ristluslaev Panorama seisis pandeemia ajal Long Beachi sadamas Californias.
Carnival grupi ristluslaev Panorama seisis pandeemia ajal Long Beachi sadamas Californias. Foto: Lucy Nicholson

Koroonapandeemia tõttu hiigelkahjumeid kandnud lõbusõidulaevandusgigant Carnival Group loodab kõik oma 91 suurt ristluslaeva taas merele tuua 2022. kevadeks. See on oluliselt hiljem kui algselt loodetud tähtaeg. 

Koroonapandeemia tõttu rohkem kui aastaks täielikult seiskunud äritegevusega ristluslaevandusettevõtetel on rasked ajad ning firmade juhid otsivad meeleheitlikult võimalusi laevad taas merele viia. Esialgu ei ole see kuigi suures mahus õnnestunud ning nüüd teatas ka üks maailma juhtivatest kruiisifirmadest Carnival Corp, et algne lootus reisid 2021. aasta jooksul taaskäivitada on luhtunud. Bloombergi teatel ennustas ettevõtte tegevjuht Donald Arnold, et kogu 91 laevast koosnev laevastik võiks taas käigus olla järgmise aasta kevadeks. 

Tänavu novembri lõpuks kavatseb firma liinile tuua 42 laeva, kui riikide, eelkõige USA koroonapiirangud seda võimaldavad. Euroopa riigid on reisipiiranguid vähehaaval juba leevendanud ning Euroopa liinide ristluslaevad on saanud tegutsemist alustada juba sel hooajal. 

Novembris lõppenud 2020. finantsaastal rohkem kui 10 miljardi dollari suurust kahjumit raporteerinud Carnival Corp teatas esimese kvartali kahjumiks kaks miljardit, mis koos teise kvartali 2,1 miljardise kahjumiga teeb koroonast põhjustatud kogukaotuseks 14 miljardit dollarit. Firmajuhi kinnitusel vaadatakse tulevikku siiski optimistlikult ning 2022. aastaks tehtud eelbroneeringud lubavad ennustada, et järgmise aasta suvel jõuab ettevõte taas kasumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles