Ekspeditsioonilaev Bellingshausen sai loa seilata Gröönimaale ja Teravmägedele (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ekspeditsioonilaev Admiral Bellingshausen ankrul Islandi Läänefjordides Dynjandi kose lähistel. Meeskonnaliikmed käisi maal kummipaadiga.
Ekspeditsioonilaev Admiral Bellingshausen ankrul Islandi Läänefjordides Dynjandi kose lähistel. Meeskonnaliikmed käisi maal kummipaadiga. Foto: CJ Kask

Mõnd aega Islandi ning selle lähinaabruse saartega tutvust teinud ekspeditsioon sai kinnituse, et luba seilata Gröönimaale ning sealt edasi Teravmägedele on olemas.

Ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli kinnitas Postimehele, et sel nädalal saabusid kauaoodatud load külastada Gröönimaad ja Teravmägesid. Seni on koroonapiirangutest tingitud ebamäärasus neisse piirkondadesse sisenemisel takistanud ekspeditsioonijuhti täpsete reisiplaanide kinnitamist, nüüd on marsruut jäämägede ja jääkarude juurde kinnitatud. 

«Gröönimaale hakkame Reykjavikist purjetama 26. juuli õhtul, esimeseks sihtkohaks on praeguste plaanide järgi Kulkusuk. Ülesõidu pikkus on 450 meremiili, mis soodsate ilmaoludega võtab umbes kolm ööpäeva,» rääkis Pruuli. Gröönimaa vetes plaanib ekspeditsioonilaev viibida kuni 13. augustini, mil suundutakse pikale teekonnale Teravmägedele. 

«Soodsate jää- ja ilmastikuolude korral on Teravmägedel plaanis teha ring ümber saarestiku,» kinnitas Pruuli. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles