Hiidlased ei nõustu plaaniga viia Tõllu asemele üks Hiiumaa liini parvlaevadest (6)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Parvlaev Tõll sõitis Kuivastu sadamas vastu kaid
Parvlaev Tõll sõitis Kuivastu sadamas vastu kaid Foto: Lugeja foto

AS Tallinna Sadam tütarettevõte TS Laevad tegi pärast tänast laevaõnnetust Kuivastu sadamas Hiiumaa vallale ettepaneku tuua üks Hiiumaa liini parvlaevadest Saaremaa liinile. Hiidlased on ettepaneku peale maruvihased. 

Hiiumaa vallavolikogu esimees, riigikogu liige Aivar Viidik ütles Postimehele, et on pärast Kuivastu parvlaevaõnnetust suhelnud mitmete ametiisikutega, sealhulgas TS Laevad juhatuse esimehega. Viidiku sõnul ei saa ta kuidagi nõustuda mõtteviisiga, et kuna hiidlastele parvlaevaühenduse halvendamisega tekitatav kogukahju on väiksem kui saarlastele tekkiv kahju, siis võib Rohuküla-Heltermaa liinilt suure laeva ära võtta ja tuua asemele vaid 65 autot mahutava vana Regula. 

«Kui selline otsus peaks tulema, teevad hiidlased seakisa,» lubas Viidik end tsiteerida. Lähema kahe nädala jooksul on Hiiumaale planeeritud terve rida suurüritusi ja sündmusi, millele lootes on saare ettevõtjad teinud suuri kulutusi. Inimestel on parvlaevapiletid ostetud, samuti majutused-toitlustused ja ürituste pääsmed. Kui nüüd selgub, et TS Laevad ei suuda inimesi lubatud ajaks Hiiumaale ja sealt tagasi toimetada, kannavad kahju nii ettevõtted kui ürituste korraldajad. Hiiumaal on lähiajal algamas Sõru merepäevad, festival Sõru Saund, vahuveiniviikend ning hulk muid sündmusi.

Sarnasesisulise pöördumise on teinud ka Hiiumaa vallavalitsus. TS Laevad juhatuse esimees Indrek Randveer kinnitas kolmapäeva õhtul ERR-le antud kommentaaris, et Regula Hiiumaa liinile saatmine on tõepoolest arutlusel ning selle üle otsustatakse neljapäeval. 

Saarte parvlaevu opereeriv TS Laevad ega saarte ühendussadamaid haldav Saarte Liinid ei ole veel avalikustanud, kui kaua võtab aega, et remontida vigastada saanud parvlaev Tõll ja purustatud Kuivastu sadama ramp. Samas on ka Saaremaal juba alanud või algamas hulk rahvarohkeid sündmusi, millele oodatakse külastajaid eelkõige mandrilt - Saaremaa ooperipäevad, Mototoober, Muhu kohvikute päevad, Avatud talude päevad, ja Kuressaare merepäevad. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles