LUGEJA VIDEO ⟩ Saarele minekuks tuleb õnnetuse tõttu aega varuda

Copy

Eile Virtsu sadamast teel olnud ja Kuivastu sadamasse kell 14.40 randuma pidanud parvlaev Tõll sõitis vastu sadamakaid, mille tagajärjel deformeerus sõidukite pealesõiduramp täielikult. Praegu teenindatakse Virtsu-Kuivastu liinil reise vabagraafiku alusel, mistõttu tuleb saarele minekuks aega varuda. 

Praamid.ee teatas neljapäeva lõunal sotsiaalmeedias, et 22. ja 23. juulil jätkatakse Virtsu-Kuivastu liinil reise vabagraafiku alusel ning teenindavad parvlaevad Piret ja Regula.

«Oleme lähipäevade e-piletite müügi peatanud, teenindame reisijaid sadamas elavas järjekorras, sadamaalale ja laevale pääs toimub saabumise järjekorras. Etteostetud e-piletid kehtivad, kuid üldjärjekorras. See tähendab, et e-pilet ei anna hetkel eelist sadamasse sõitmisel ega ka laevale pääsemisel,» selgitas ettevõte.

Saarte Liinide juhatuse esimees Villu Vatsfeld ütles Saarte Häälele, et viga sai üks kahest suuri parvlaevu teenindavast rambist. Intsidendi tulemusena purunes üks rampi liigutav hüdrosilinder, ramp ise deformeerus umbes 15-kraadise nurga all ja seda ei ole võimalik liigutada. Kai venderdus ja muud osad on terved.

Välja kutsuti ka rajatist teenindavad spetsialistid. «Täna õhtuks (kolmapäeva õhtuks - toim.) selgub, kas pääseme remondiga või tuleb ramp asendada. Kuna tegu on suure kasutuskoormusega sadamarajatisega, eriti praegusel suveperioodil, siis tuleb enne remondi- ja taastamistöid kindlasti teha asjakohane ja põhjalik ekspertiis,» rääkis Vatsfeld. «Esmase teabe alusel loodame siiski, et pääseme remondi, mitte rekonstrueerimisega,» lisas ta.

Parvlaeva pardal oli ka president Kersti Kaljulaid, kelle auto sai kokkupõrkes kergelt viga. «Presidendiga on kõik korras ning ta jätkab oma tegemistega,» kinnitas presidendi kantselei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles