Vaktsineerimata meremehed ähvardavad pidurdada kaubavedusid

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Hong Kong. Abiorganisatsiooni Mission of Seafarers töötaja saadab köie otsa seotud kotiga toiduaineid ja ravimeid laevale, millele lõksu jäänud meremehi sadamas maale varusid täiendama ei lubata.
Hong Kong. Abiorganisatsiooni Mission of Seafarers töötaja saadab köie otsa seotud kotiga toiduaineid ja ravimeid laevale, millele lõksu jäänud meremehi sadamas maale varusid täiendama ei lubata. Foto: LAM YIK

Koos ida-lääne suunalise kaubavahetuse kasvuga pärast koroonapandeemia esimest lainet on suurenenud ka selliste juhtumite hulk, kus sadamad ei luba vaktsineerimata meremehi laevalt maale ning riigid ei võimalda laevaettevõtetel korraldada meeskonnaliikmete vahetusi. 

Pikk eemalolek kodust, teadmatus tuleviku suhtes ning stress on hakanud tekitama meremeestel ka muid tervisehäireid, kirjutas Reuters. Rahvusvahelise laevanduskoja ICS info kohaselt on vaktsineeritud vaid 2,5 protsenti kogu maailma ligi 1,7 miljonist meremehest.

Koroonaviiruse Delta tüve leviku kasv on sundinud riike taas piiranguid karmistama ning meremeestele tähendab see eelkõige keeldu sadamas maale minna. Laevaettevõtetele muudavad taas rangemaks muutunud reisipiirangud, et meeskonnaliikmete vahetus läheb keerukamaks ja kulukamaks, mistõttu sageli loobutakse meremeeste lepingutähtaja lõppedes nende koju lennutamisest ning jäetakse nad laevale edasi, lootuses et mõni järgmine reis viib laeva piirkonda, kus meeskonnavahetust on lihtsam ja odavam korraldada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles