Märt Raski tuhandeaastane plaan

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Alliklepa sadama ilu on hobimeresõitjad saanud nautida juba eelmise aast suvest, sadama ametlik avamine toimub aga nädala pärast.
Alliklepa sadama ilu on hobimeresõitjad saanud nautida juba eelmise aast suvest, sadama ametlik avamine toimub aga nädala pärast. Foto: Kalevi Westersund

Poolel mereteel Tallinnast Kärdlasse võivad hobimeresõitjad juba alates eelmise aasta juulist minna tormivarju või ööbima uude Alliklepa sadamasse. Esimesel hooajal käis seal sadakond alust, pidulik avamine on järgmisel nädalal.

Esmaspäevast Alliklepa sadamas tegevust alustava noorte pop-up-merekooli Meresõber juht Ingeldrin Aug ütles, et käis oma jahiga uues sadamas esimest korda tänavu pärast jaanipäeva, kui Rootsist soetatud uut jahti Eestisse purjetas.

«Jätsime laeva paariks päevaks sinna, kuni pealinnas asju ajasime. Mõnus koht pikema merereisi vahepeatuseks, autoga Tallinnast poolteist tundi,» jutustas Aug. Alliklepa huvitas purjetajat eriti just järgmisel nädalal sinna koliva Meresõbra pärast, mis süstib huvilistele merepisikut esmaspäevast laupäevani.

«Viis päeva kestva veespordilaagri noortegruppidesse on Alliklepal veel mõni vaba koht. Õhtupoolikuti pärast lastelaagri päevategemisi on Meresõbra kiirkursused avatud kõigile, ka täiskasvanud huvilistele,» rääkis purjetamisõpetaja. Tema sõnul on mööda Eestit rändav Meresõber püüdnud igal aastal võtta programmi ka uusi sadamaid, et aidata inimestel kohaga tutvuda.

«Asukohas, kus pole varem sadamat ega merelemineku võimalust olnud, on tähtis, et lapsed õpiksid vees ohutult käituma, teaksid, kuidas veesõidukit juhtida, ja ehk leiavad isegi endale uue veelähedase hobi,» selgitas Aug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles