Tõll sai remonditud, kuid liinile veel ei lähe (1)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Parvlaev Tõll remondis BLRT laevatehases pärast õnnetust Kuivastu sadamas.
Parvlaev Tõll remondis BLRT laevatehases pärast õnnetust Kuivastu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Parvlaev Tõll suundus täna pärast kella 13 laevatehasest Vanasadamasse, kus jätkuvad veaotsingud ja katsetused. Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul loodetakse endiselt, et Tõll naaseb Saaremaa liinile 10. augustil. 

TS Laevade juhatuse liikme ja laevandusvaldkonna juhi Guldar Kivro sõnul on parvlaeva Tõll välised parandused tehtud ning järgnevad laeva katsetused.

Parvlaev Tõll lahkus BLRT laevatehasest ja suundub Vanasadamasse
Parvlaev Tõll lahkus BLRT laevatehasest ja suundub Vanasadamasse Foto: Lugeja foto

«Tõllule pandi uus ramp ning uued visiiri hüdraulilised silindrid, vahetati osaline umbreeling ja testiti visiiri funktsionaalsust. Lisandusid metallitööd, puhastamine ja värvimine,» kirjeldas Kivro ja tänas laevaremonditehast. 

Vanasadamas jätkatakse Kivro teatel tarkvaravea otsimise ja intsidendiga seotud seadmete kontrollimisega. Just tarkvaralise vea ülesotsimine saab olema kõige keerulisem, rääkis ta Postimehele varem. 

«Oleme jätkuvalt lootuses, et 10. augustil saab Tõll tagasi liinile, aga loomulikult kõik sõltub sellest, kuidas veale jälile saadakse,» avaldas minister Aas lootust. 

Aasa kinnitusel arutleb valitsuskabinet lähiajal uue laeva hanke üle. «Väga loodan, et jõuame õhtupoolses osas selle teema käsitlemiseni, sest nii nagu elu on näidanud, siis täiendavat laeva on meil nende saarte teenindamiseks kindlasti vaja,» tõdes Aas.

Uue laeva tüüp on suursaartega juba kokku lepitud. «Madala süvisega laev on mõeldud selliselt, mis suudaks teenindada nii Hiiumaad kui ka Saaremaad,» täpsustas minister. 

Parvlaevaga Tõll juhtus 21. juulil Kuivastu sadamas õnnetus, kus laev rammis sadamakaid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles