MURE MURTUD ⟩ Parvlaev Tõll asub homsest tagasi liinile

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Parvlaev Tõll Tallinna Vanasadamas
Parvlaev Tõll Tallinna Vanasadamas Foto: Madis Veltman

TS Laevad teatas, et homsest taastub tavapärane parvlaevaliiklus. Parvlaev Tõll lahkub täna Vanasadamast, et jõuda hommikuks Virtsu sadamasse ning asuda Virtsu-Kuivastu liinile teenindama. 

TS Laevade juhatuse liikme ja laevandusvaldkonna juhi Guldar Kivro sõnul õnnestus eile simuleerida sarnast olukorda nagu õnnetuse hetkel ja viga andis endast uuesti märku.

«Sellest järeldus, et selline anomaalia tekib vaid teatud parameetrite kokkulangemisel ja hübriidrežiimil sõites. Oleme jõudnud õnnetuse põhjusele lähemale, kuid täpne viga hetkel veel teada pole, jätkuvad andmete analüüs ja tootjate poolsed süsteemitestid virtuaalses keskkonnas,» selgitas ta. 

«Toome laeva homsest tagasi Saaremaa liinile ning kuni vea põhjuse täpse väljaselgitamiseni sõidab Tõll vaid diisel-elektrilises režiimis ehk samas konfiguratsioonis kui meie teised kolm põhilaeva. Samal ajal jätkub hübriidlaeva süsteemide testimine ja kontroll täpse vea tuvastamiseks,» selgitas Kivro.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul on hea tõdeda, et Tõllu saab lubatust varem liinile tagasi tuua. «Teame, et parvlaeva Tõll liinilt eemalolek on põhjustanud ebamugavust nii saarte elanikele, turistidele kui ka ettevõtjatele, kuid seda enam on heameel tavapärase parvlaevaliikluse taastumise üle,» kommenteeris Aas.

Tõllu liinile toomisega taastub tavapärane parvlaevaliiklus, mis tähendab, et alates 7. augustist teenindavad Hiiumaa liini taas kaks suurt põhilaeva ehk Leiger ja Tiiu ning Saaremaa liini kaks suurt põhilaeva Tõll ja Piret ning lisareise teeb vajadusel parvlaev Regula.

Parvlaevaga Tõll juhtus Kuivastu sadamas õnnetus 21. juulil ning laev on olnud sellest ajast liinilt eemal. Peatselt pärast õnnetust prognoositi, et Tõll naaseb liinile 10. augustil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles