Eestlased nõustavad Gruusia sadamate IT-lahendust

Copy
Eesti ettevõtte juhitud konsortsium viib Gruusia mereadministratsioonile läbi sadamate infotehnoloogiliste lahenduste välja arendamise teostatavusuuringu.
Eesti ettevõtte juhitud konsortsium viib Gruusia mereadministratsioonile läbi sadamate infotehnoloogiliste lahenduste välja arendamise teostatavusuuringu. Foto: Hansa Shipping

Eesti ettevõtte juhitud konsortsium võitis Euroopa Rekonstruktsiooni- ja arengupanga (EBRD) rahvusvahelise hanke ning viib Gruusia mereadministratsioonile läbi sadamate infotehnoloogiliste lahenduste välja arendamise teostatavusuuringu. Eesti firmadest kuuluvad konsortsiumi Cone Center OÜ, E.N. Shipping Services OÜ, Saaresalu OÜ, lisaks on partneriteks HPC Hamburg Port Consulting GmbH Saksamaalt ning Plisk Ltd Gruusiast.

Projektijuht ja konsortsiumi eestvedaja Eero Naaber ütles, et Gruusia sadamate infotehnoloogiasüsteem PCS tuleb spetsiaalne ning vastab Gruusia eripäradest tulenevatele vajadustele.

«Tahame Gruusia huvides rakendada Eesti ja Saksamaa parimaid IKT- ja logistikaalaseid kogemusi, et parandada riigi logistikasektori konkurentsivõimet ja piirkondlikke ühendusi,» tõi Naaber välja hanke võitnud konsortsiumi tugevused.

«Gruusia sadamatel on suur potentsiaal, kuid selle realiseerimist pidurdavad nende aegunud tehnilised ja eelkõige infotehnoloogilised lahendused. Musta mere sadamad jäävad niinimetatud uue siiditee marsruudile ning pakuvad suurt huvi Aasia kaupu transportivatele ettevõtetele. Samuti teenindavad Gruusia sadamad neid Kaspia mere äärseid riike, kel väljapääs Mustale merele ja sealtkaudu maailmameredele puudub,» selgitas Naaber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles