Salmistu külaselts kardab, et vald annab sadama võõrastele ärimeestele (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Salmistu sadama ehitustööd 2021. aasta suvel
Salmistu sadama ehitustööd 2021. aasta suvel Foto: Toivo Lepik

Salmistu ja Valkla külade inimesed süüdistavad Kuusalu vallavalitsust kavas anda vastvalminud sadam kogukonna huve arvestamata võõrastesse kätesse. Vallavalitsuse hinnangul on tegemist põhjendamata hirmuga.  

Nõukogude ajal rajatud ning juba aastakümnete eest lagunenud Salmistu väikesadama renoveerimistööd algasid 2020. aasta hilissuvel. Sadama korrastamine sai võimalikuks, kui sadamat haldav Kuusalu vald oli saanud Euroopa regionaalarengu fondilt positiivse rahastusotsuse 800 tuhande eurosele toetusele. Kokku läksid sadama rekonstrueerimise esimese etapi ehk vesiehitustööd maksma 1,6 miljonit. 

Selle raha eest saadi valmis kõik, mis puudutab sadama navigatsioonitingimuste parandamise poolt ehk faarvaatri süvendus, sadamabasseini rajamine, lainemurdjad, kaldakindlustused, kaid ja slipp koos vajalike kommunikatsioonidega. Väljaehitamist jäävad ootama kaldapealsed platsid ja sadamahooned. Nende rajamiseks otsib vald partnerit, kellele anda koos sadama hoonestusõigusega kohustus kaldataristu välja ehitada ning tagada, et sadam on navigatsiooniperioodil külastajatele ja klientidele avatud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles