Orkaan Ida jälgi koristavad päästjad majutati luksuslaeva pardale

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Carnivali kruiisilaevad
Carnivali kruiisilaevad Foto: Fernando Jorge/ Unsplash

Carnival Cruise Line teatas, et sõlmis lepingu New Orleansi linna ja föderaalse esmaabiagentuuriga ristluslaeva Cruise Glory rentimiseks piirkonnas orkaan Ida tagajärgi likvideerivatele päästjatele ja abitöötajatele.

Ristluslaev Glory jõudis portaali GCaptain info kohaselt New Orleansi juba eelmise nädala lõpul, kuid enne päästetöötajate sissekolimist pidi alus läbima USA rannavalve inspektorite kontrolli. Seejärel alustas laev vee, proviandi ja esmaabivahendite varumist, et pakkuda majutust kuni 2600 meditsiinitöötajale, päästjale ja teistele eriolukorda lahendama saabunud spetsialistidele. 

Esialgse plaani kohaselt jääb ristluslaev päästjate kasutusse kuni 18. septembrini. Laevafirma teatas, et tühistab vahepealsesse perioodi kavandatud Glory ristlusreisid kuni erakorraliste tööde lõpuni ning esimene võimalik väljumine klientidega võib toimuda 19. septembril. 

Laevafirma teatas oma avalduses, et soovib aidata New Orleansi piirkonna majandusel kriisist taastuda ning taaskäivitada turistide teenindamise ning pakub seetõttu tuge kõige kriitilisemas ehk päästetöötajate majutamise valdkonnas. Kui palju laeva rentimine ujuvaks hotelliks maksab ning kui palju jääb laevafirmal tulu teenimata tühistatud väljumiste tõttu, ettevõte ei täpsustanud. 

Orkaan Ida tabas USA Mehhiko lahe äärseid osariike 29. augustil. Ida inimohvrite arv jäi seekord 60 hukkunu piirimaile, mida on oluliselt vähem kui näiteks 2017. aastal üle 3000 inimese surma põhjustanud orkaani Maria puhul. Samas aha hinnatakse Ida tekitatud purustusi piirkonna nafta- ja gaasitööstusele viimaste aastate looduskatastroofide tekitatutest suurimateks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles