Amet hakkab ettevalmistama suursaarte parvlaevaühenduse uut hanget

BNS
Copy
Parvlaev Tõll Tallinna Vanasadamas
Parvlaev Tõll Tallinna Vanasadamas Foto: Madis Veltman

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) andis transpordiametile suunise alustada Hiiumaa ja Saaremaa mandrivahelise parvlaevaliikluse hanke ettevalmistustega aastateks 2026–2036.

Järgmiselt teenindusperioodilt oodatakse liinidele keskkonnasäästlikumaid laevu, et vähendada laevanduse jalajälge keskkonnale, teatas MKM. «Soovime pikaajalise lepingu hanke varakult välja kuulutada, et anda turuosalistele piisavalt aega ettevalmistusteks,» lausus majandus- ja taristuminister Taavi Aas pressiteate vahendusel.

Ministri sõnul on igal sammul vaja vähendama kogu transpordisektori jalajälge ning seetõttu seatakse uues suursaarte opereerimishankes üheks peamiseks kvalifitseerumiseks kõikide laevade keskkonnasõbralikkuse. Seejuures peab teenus jätkuma mõlemal liinil vähemalt samas mahus ja kvaliteediga kui prargu.

Sel aastal saab opereerimishanget ettevalmistades paika tehniline kirjeldus ning viiakse läbi ekspertide ja kohalike elanike kaasamine. Hange on plaanis kuulutada välja 2022. aasta esimeses pooles.

2016–2026 aastatel teenindab Hiiumaa ja Saaremaa laevaliine TS Laevad OÜ nelja parvlaevaga. Kehtivas lepingus on riigile jäetud võimalus soovi korral laevad TS Laevadelt ära osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles