Eesti Jahtklubide Liidu tegevjuhiks sai purjetamisinstruktor Madis Ausman

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Purjetaja, võistlusametnik ja vabatahtlik merepäästja Madis Ausman asus 2021. aasta 1. oktoobril Eesti Jahtklubide Liidu tegevjuhiks.
Purjetaja, võistlusametnik ja vabatahtlik merepäästja Madis Ausman asus 2021. aasta 1. oktoobril Eesti Jahtklubide Liidu tegevjuhiks. Foto: Berit Hainoja

Eesti Jahtklubide Liidu tegevjuhiks sai purjetamisinstruktor, võistlusametnik ning vabatahtlik merepäästja Madis Ausman. 

Madis Ausman on pikaajalise võistluspurjetamise kogemusega sportlane. Ta alustas purjetamist 1982 aastal Kalevi jahtklubis ja jätkas avamerepurjetajana nii LYSi kui ORCi arvestustes, samuti on ta seilanud Draakonil, osalenud Match Race regattidel, purjetanud katamaraanil F18 ja paljudes teistes paadiklassides. Jahtkapteni tunnistuse sai Ausman legendaarse kapteni Kalju Toomara juhendamisel 1990. aastal. Alates 2010. aastast on ta ta diplomeeritud rahvusvaheline võistlusjuht, mis annab talle õiguse olla võistlusametnikuks ka maailma suurvõistlustel, näiteks oli Ausman purjetamisametnik Rio olümpiamängudel.

Ta on Eesti purjetamisliiga asutaja ning purjetamisinstruktor Sailing.ee-s ja Sailingcenteris. Rahvusvahelise võistlusjuhina on ta läbi viinud keskmiselt kolm rahvusvahelist tiitlivõistlust aastas, lisaks Eesti ja lähinaabrite meistrivõistlusi. Võistlusametnikuna osales ta ka Rio olümpiamängudel. Võistlusjuhina on Madis läbi viinud Laser, 470, Melges24, ORC, Finn, RSX, 49er, FX ja teiste võistlusklasside Euroopa- ja maailmameistrivõistlusi erinevates riikides. 

Ausman on alates aastast 2012 koolitanud väikelaevajuhte ja alates aastast 2014 on ta vabatahtlik merepäästja.

Jahtklubide liidu endine pikaajaline peasekretär Ott Kallas suundus lõppenud suvel juhtima Tallinna jahtklubi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles