Konteinerilaeva põleng Kanada rannikul saadi kontrolli alla

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Pukserid jahutavad konteinerilaeva Zim Kingston keret ning lasti pärast kahest konteinerist alguse saanud põlengut laeva vööriosas.
Pukserid jahutavad konteinerilaeva Zim Kingston keret ning lasti pärast kahest konteinerist alguse saanud põlengut laeva vööriosas. Foto: CANADIAN COAST GUARD

Rannavalve sai eile Kanada ranniku lähedal tormis süttinud konteinerilaeva ZIM Kingston põlengu kontrolli alla, laev seisab ankrul ning uppumisohtu enam ei ole. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud. 

Konteinerilaev ZIM Kingston seisab nüüd ankrul Victoria ranniku lähedal Constance Banki alal Briti Kolumbias. Laeva turvavad pukserid Maersk Tender, Maersk Trader ja Atlantic Raven, teatas portaal GCaptain. Ilmaprognoos ennustab tugeva tuule jätkumist õnnetuspiirkonnas, kuid tulekahju saadi eile õhtul kontrolli alla. Viis laeva meeskonnaliiget jäid pardale. Kui ilmaolud paranevad, lähevad pardale ka ohtlike materjalide kustutamisega tegelevad tuletõrjujad, et likvideerida viimased võimalikud tulekolded ja süttimisohtlikud kohad. 

Õnnetuskohalt tehtud fotodelt ja videosalvestustelt nähtub, et laupäeva õhtul alanud põleng haaras peamiselt üht konteinerivirna laeva vööriosas. Kuigi tulekahju täpset põhjust ei ole veel avaldatud, on spekuleeritud, et põleng sai alguse tormis liikuma pääsenud konteineritest, mis sisaldasid tuleohtlikke aineid. Kahest esmalt süttinud konteinerist levis tuli järgmistesse, kokku on laev kaotanud ligikaudu 40 konteinerit. Laeva ümber kahe meremiili ulatuses on kehtestatud turvatsoon. 

Merre sattunud konteinerite liikumist jälgivad nii USA kui Kanada rannavalveüksused. Teadaolevalt ei sisalda need ohtlikke ega mürgiseid aineid. 

Maltal registreeritud 260 pikkune ning 32 meetri laiune konteinerilaev ZIM Kingston kandevõimega 4 253 TEU ei kuulu maailma suurimate hulka. Laev kuulub firmale Danaos Shipping ning oli teel Busanist Lõuna Koreas Briti Kolumbias asuvasse Victoriasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles