Rotterdami sadam: üleilmne pinge laevanduses kestab kuni 2023. aastani

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Konteinerlaevad Rotterdami sadamas.
Konteinerlaevad Rotterdami sadamas. Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW

Rotterdami sadama ametnikud ütlesid, et nende hinnangul kestavad praegused ülemaailmset laevandust piiravad raskused kuni järgmise aasta lõpuni, välja arvatud juhul, kui kodumajapidamiste nõudlus kaupade järele ootamatult nõrgeneb.

«Meil ei ole muidugi kristallkuuli, kuid me ei näe praeguses olukorras suuri muutusi vähemalt 2022. aasta lõpuni, kui kõik jätkavad kulutuste ja tellimuste tegemist internetis,» ütles Euroopa suurima konteinersadama kaubandusala asepresident Emile Hoogsteden Bloombergi vahendusel.

Veomahud Rotterdami kaudu on sel aastal suuremad kui 2019. aastal ja nad ootavad tegelikult kasvu jätkumist 2022. aastasse, ütles Hoogsteden neljapäeval ajakirjanikega peetud konverentsikõnes. Kuid see on aeglustanud konteinerite liikumist läbi sadama ning keskmine viibimisaeg on tõusnud neljalt päevalt seitsmele päevale.

Rotterdami konteinerite direktor Hans Nagtegaal tõi probleemide põhjuseks osaliselt laevade ajakava usaldusväärsuse kõigi aegade madalaima taseme, samuti aeglasema ülemaailmse lastiliikluse, kuna viivitused sadamate ümbruses hoiavad võimsust kinni.

«Ummikud ja kitsaskohad kestavad ning me peame nende probleemidega toime tulema ja töötama nende lahendamiseks,» ütles Nagtegaal. «Logistikaahelate hammasrattad pingulduvad ning näeme ühtlasi, et 2022. aasta jooksul antud olukord jätkub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles