Sotsiaalmeediahuvi tõttu karile sõitnud laeva omanik põikleb vastutusest kõrvale

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kaubalaeva Wakashio vööriosa Mauritiuse rannameres pärast laeva karile sõitmist ja pooleks murdumist 2020. aasta augustis. Pilt on illustreeriv.
Kaubalaeva Wakashio vööriosa Mauritiuse rannameres pärast laeva karile sõitmist ja pooleks murdumist 2020. aasta augustis. Pilt on illustreeriv. Foto: AFP

Möödunud suvel sõitis Jaapani firmale kuuluv kaubalaev Wakashio Mauritiuse lähedal karile ja hävis, põhjustades merel ja rannikul ulatusliku reostuse. Laeva omanikfirma püüab kahjude hüvitamisest kõrvale põigelda, moodustades tegelikest kahjudest kordades väiksema hüvitusfondi. 

Kaubalaev Wakashio sõitis 2020. aasta 25. juuli öösel Mauritiuse rannikul korallrahule, jäi sinna kinni ning murdus paar nädalat hiljem lainetuse tõttu pooleks. Laeva kütusetankidest voolas merre üle tuhande tonni kütust, mis reostas ulatusliku osa merealast ja rannikust.

Reostuse vähendamiseks viidi läbi mitu päästeoperatsiooni, kütust püüti laevast välja pumbata, kuid keskkonnale tekitatud kahju oli sellegipoolest hiiglaslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles