Purjeregatil Kanaaridelt Kariibidele hukkus prantsuse purjetaja, meeskond päästeti

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Üle Atlandi purjetamisvõistluse ARC jahid Las Palmase sadamas stardi ootel
Üle Atlandi purjetamisvõistluse ARC jahid Las Palmase sadamas stardi ootel Foto: World Cruising Club

Iga-aastasel purjetamisvõistlusel ARC Kanaari saartelt Kariibidele jahtlaeval Agecanonix juhtunud õnnetuses hukkus prantsuse purjetaja. Ülejäänud kaks meeskonnaliiget evakueeris kruiisilaev Mein Schiff 1, jaht hüljati Atlandi ookeanil.

Ööl vastu 27. novembrit edastas Prantsusmaa jahtlaeva Agecanonix meeskond MAYDAY kutsungi ning palus korraldada meditsiinilise evakueerimise laevalt. Teate kohaselt oli hukkunud purjetaja Max Delannoy ning teine meeskonnaliige Philippe Anglade oli saanud vigastusi. Prantsuse merevalvekeskus edastas kutsungi Assoori saarte merevalvekeskusele. Hädas olevale purjekale suunati appi piirkonnas liikunud 300-meetrine kruiisilaev Mein Schiff 1, mis jõudis õnnetuskohale 27. novembri õhtul kell 21. Pimedus ja tugev tuul ei võimaldanud päästeoperatsiooni koheselt läbi viia. Abivajajad ning hukkunu tõsteti ristluslaeva pardale alles järgmisel päeval ning laev suundus Madeira saarele. Purjekas hüljati Atlandi ookeanil 500 meremiili kaugusel Kanaari saartest.

ARC võistluse korraldaja World Cruising Club teatel oli Agecanonixi kapten teel Kanaari saartelt Kariibi merele valinud põhjapoolse marsruudi, lootes püüda tugevamaid tuuli. Korraldaja teatas, et kõik õnnetuse detailid ei ole veel selged. Esialgse info kohaselt sai 73-aastane Delannoy purjeka poomiga löögi vastu pead ning kuigi meeskonnakaaslased suutsid vältida tema üle parda kukkumist, osutus vigastus surmavaks. Mis vigastusi ning kuidas sai teine meeskonnaliige Philippe Anglade, ei ole teatatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles