Koroona viis sadamatest soomlased ja britid

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Vaade Kassari Orjaku sadamale linnulennult. Hiiumaalgi on püsikliente ehk kodusadama kaikoha tahtjaid järjest enam.
Vaade Kassari Orjaku sadamale linnulennult. Hiiumaalgi on püsikliente ehk kodusadama kaikoha tahtjaid järjest enam. Foto: Argo Nurs

Kaks koroonasuve on Eesti külalissadamate tavapärase klientide jaotuse põhjalikult sassi löönud. Välismaiseid laevu käib olenevalt sadamast poole vähem või üldse mitte, samas on Eesti merematkajate arv hüppeliselt kasvanud, mis on toonud kaasa vajaduse korraldada ümber sadamateenused.

Tallinna Lennusadama jahisadama juhataja Lauri Väinsalu tunnistas, et sadamas käis tänavu poole vähem külalisjahte kui eelmisel hooajal.

«Viimane külalisjahtide mõttes normaalne aasta oli 2019, nüüd on külaliste osa kaks aastat järjest kukkunud. Samas tuleb juurde kohalikke püsikliente ja see kompenseerib välismaalastelt saamata jääva tulu,» rääkis Väinsalu ja lisas, et kohalike paadiomanike jaoks teeb Lennusadam järgmiseks hooajaks kaikohti juurde ja soetab ligi 200 000 euro eest uusi ujuvkaisid.

Pärnu jahtklubi tegevjuht Raiko Lehtsalu ütles, et hooaja kokkuvõte on veel koostamata, kuid trend on sama nagu eelmisel aastal.

«Sisemaine mereturism on tugevas kasvus, välismaa laevu käis vähem. Püsiklientidele ette nähtud kaikohad on täiesti täis, peame neid juurde tegema,» rääkis Lehtsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles