MKM kaalub tulevikus Hiiumaa liinile lisalaeva toomist

BNS
Copy
Parvlaev Tiiu Rohuküla sadamas. Foto on illustreeriv.
Parvlaev Tiiu Rohuküla sadamas. Foto on illustreeriv. Foto: Herman-Erik Isop

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa (KE) sõnul kaalub majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) tulevikus võimalust tuua vastavalt nõudlusele Heltermaa-Rohuküla liinile lisalaev.

Hiiumaa vallavanema asetäitja Hergo Tasuja (SDE) pöördus juba septembrikuus transpordiameti ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole, et tuleva aasta tipphooajaks Heltermaa–Rohuküla liinile parvlaevaühenduse jätkusuutlikkuse tagamiseks lisalaev tuua. 

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas. FOTO: Konstantin Sednev
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

Aas tõdeb, et tulenevalt asjaolust, et transpordiametile eraldatakse 2022. aastaks veetranspordi korraldamiseks 23,6 miljonit eurot, ei võimalda eraldatavad eelarvevahendid ametil tellida Heltermaa-Rohuküla liinile kolmandat laeva. Lisalaeva eeldatav maksumus 2020. aasta andmetel on 1,8 miljonit eurot aastas.

Samal ajal on Heltermaa-Rohuküla liinil planeeritud tulevaks aastaks veomahu tõus 212 reisi võrra võrreldes 2021. aasta veomahuga.

«Nõustume, et nõudlusele vastav parvlaevaühendus on Hiiumaa jaoks vajalik ja, et Heltermaa-Rohuküla liinil on reisijate ja üleveetavate sõidukite arv kasvutrendis. Võtame arvesse jätkuvat kasvutrendi ja kaalume Teie palvet tuua vastavalt nõudlusele tulevikus liinile lisalaev,» kirjutas minister Aas vastuses Tasujale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles