Luksuslik superjaht rammis Bahama lähistel põhja kohaliku tankeri

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Luksuslik mootorjaht Utopia IV tegutseb rendijahina
Luksuslik mootorjaht Utopia IV tegutseb rendijahina Foto: Ekraanitõmmis lehelt Yachtcharterfleet

Pool miljonit nädalas maksev rendijaht sõitis öösel Bahama lähedal otsa kohalikule bensiini- ja LPG-tankerile, mis uppus. Õnneks tanker ei plahvatanud, laeva meeskond päästeti. 

Esimesel jõulupühal Bahama saarte lähistel juhtunud avariis uputas 63-meetrine luksuslik mootorjaht kohalikke kliente teenindanud väikese tankeri, sõites sellele tagant otsa. Tankeri Tropic Breeze operaatorfirma Maritime Management LLC kinnitas, et kell 22.03 kohaliku aja järgi sõitis superjaht Utopia IV tankerile tagant otsa ning lõhestas tankeri ahtri, misjärel tanker kiiresti uppus. Seitse tankeri pardal olnud meeskonnaliiget päästeti, keegi tõsisemaid vigastusi ei saanud. Meremehed päästis hädaabikutsungi peale sündmuskohale saabunud mootorlaev Mara ning nad toimetati lähedalasuvale saarele. Mere sügavus õnnetuskohas on üle 600 meetri, mistõttu esialgsetel andmetel ei ole laeva ohutu üles tõstmine reaalne. 

Belize lipu all sõitnud tanker teenindas kohalikke kliente ning selle lastiks olid kergemad kütused: LPG ja autobensiin, mis aurustuvad merest kergesti ning ulatuslikku keskkonnareostust pole karta. Laeva operaatori teatel oli tanker hiljuti läbinud laevakontrolli ning vastas kõigile ohutu meresõidu nõuetele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles